Yıldız Holding, o şirketini 48 milyon dolara MİLPA’ya satacağını ilan etti

Satış işlemi, Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ) tarafından gerçekleştirilecek. MIPAZ, bu işlem için 1000 Yatırımlar Holding A.Ş., MYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bulls Yatırım Holding A.Ş., Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. ile ortaklık kurarak Yıldız Holding’in %93,03 hissesine sahip olduğu Ufuk Yatırım’ı toplam 48 milyon USD bedelle satın alacak.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Milpa’nın Yıldız Holding’in Ufuk Yatırım’daki 43.579.642 TL (%67) nominal değerli payını almasının öngörüldüğü belirtildi. Satış işleminin, sözleşmede belirtilen şartların ve kapanış koşullarının yerine getirilmesi halinde tamamlanacağı açıklandı.

Milpa Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çevik, bu satın almanın stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Aynı şekilde, Bulls Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya da bu ortaklığın ve sinerjinin, gelecekte büyüme, istihdam ve karlılık üzerinde olumlu etkiler yaratmasını beklediklerini belirtti.

Ayrıca, Milpa’nın yeni adı Lydia Holding olarak faaliyetlerine devam edeceği ve yeşil enerji, gayrimenkul, teknoloji, sağlık ve medya gibi sektörlere odaklanacağı bildirildi. Lydia Holding’in bu sektörlerdeki stratejik yatırımları ile büyüme yolculuğuna devam etmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir