Devlet Bahçeli: Dokunulmazlıklar kalksın HDP kapatılsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

Durdurulması gereken terör devleti İsrail’dir. Yakalama talebi Netanyahu için daralan çemberin işareti.

Soykırımcıların kaçışı ya da kurtuluşu yoktur. Netanyahu’nun güvendiği dağlara kar yağmaktadır. Gazze meselesi Türkiye’nin de meselesidir. Gazze düşerse, milli güvenlik tehditler katlanacaktır.

VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR

Gazze meselesi Türkiye’nin de meselesidir. Gazze düşerse, milli güvenlik tehditleri katlanacaktır. Anadolu coğrafyası vadedilmiş toprak değil, Türk Milleti’nin varlık hükmüdür. Bedeli şehit kanları ile ödenmiştir. Bu kapsamda çıkaracağımız sonuç şudur. Şayet en küçük ihmal gösterilirse bunun sonuçlarının ağır olacağını tarihsel tecrübeler belgelemektedir.

İran ve İsrail arasındaki yüksek gerilim ve karşılıklı saldırılar, Slovakya Başbakanının uğradığı suikast, İran Cumhurbaşkanı ve İlham Aliyev’in baraj açılışı töreni için buluşmaları, helikopter kazası birbirinden bağımsız gelişmeler değildir. Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesi, küresel ve bölgesel tehditlerin üst düzey seviyeye tırmanmasına yol açmıştır. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

“HDP KAPATILMALIDIR”

PKK ve HDP arasındaki organik ve örgütsel bağ hukuken tescillenmiştir. Peki Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatma davasını niçin sürdürmektedir, kararın açıklamasını niçin sürekli ertelemektedir. Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra Anayasa Mahkemesi’nin elini tutan önüne geçen karar süreçlerine tıkaç olan sanıyorum kalmamıştır. O halde bu iş bitmelidir HDP ve devamı sözde parti kapatılmalıdır. Buradan Türk milletine çağrıda bulunuyorum. Mehmetçiğimiz, polisimiz, yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere teröristleri etkisiz hale getirirken, milli irade olarak sizler mecliste milli iradeye aykırı teröristi etkisizleştirmek mecburiyetinizdesiniz. Meclis görevini yapmalı dokunulmazlıklar kaldırılmalı gereken ceza verilmelidir.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir