Bodrum’da Sahte Rezervasyon Alarmı

Bodrum’da Sahte Rezervasyonlar Yüzünden Turistler Mağdur Oluyor

Yerli ve yabancı turistler, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sahte rezervasyonlar nedeniyle mağdur duruma düşmeye başladı. Bodrum’un turizmci iş insanı Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayarak, vatandaşları uyardı.

Temmuz ayının ikinci haftasında Bodrum’da başlayan yoğunlukla birlikte, sahte rezervasyon kaynaklı dolandırıcılık vakaları artmaya başladı. Bodrum’a tatil için gelen birçok turist, internet üzerinden yaptıkları otel ve villa rezervasyonlarının sahte olduğunu fark ederek mağdur duruma düşüyor. Bodrum’daki Azka Otel’in sahibi Bülent Kaya, sosyal medyada dolaşan sahte tatil ilanlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek, vatandaşları uyarıyor. Kaya, “10 bin TL’lik tatili 8 bine bulduğunu sananlar kandırılıyor. Otelin kapısına geldiklerinde rezervasyonları olmadığını öğreniyorlar. Sonra da ne yazık ki yapılacak pek bir şey kalmıyor” şeklinde konuştu.

Temmuz ayında genel doluluk oranlarının iyi olduğunu ancak özellikle dış mekan işletmelerinde düşüş yaşandığını belirten Kaya, bilgi kirliliğinin en büyük nedenlerinden birinin sosyal medya olduğunu dile getirdi.

Kaya, özellikle sosyal medya reklamlarıyla ‘çok ucuza tatil’ vaat eden kişi ve platformlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Ucuz ilanlara kanmayın, işletmeyi mutlaka arayın. İnsanlar sorgulamadan ödeme yapıyor. Sonra dolandırıldığını fark ediyor ama iş işten geçmiş oluyor. En azından işletmeyi arayıp ‘Sizinle çalışan bir firma mı?’ diye sormak bir telefon kadar kolay. Ama yapılmıyor” dedi.

Bazı tatilcilerin beş yıldızlı otellerle bütçe dostu seçenekleri karşılaştırdığını ifade eden Kaya, “Herkes en iyi yerde, en lüks otelde tatil yapmak istiyor ama fiyatlar buna göre değişiyor. Fiyat farkı; lokasyondan, giderlerden, personel kalitesinden kaynaklanıyor. Bunu göz ardı etmek yanlış kıyaslamalara yol açıyor” diye konuştu.

Sosyal medyada dolaşan olumsuz yorum ve videoların, turistlerin davranışlarını da etkilediğine dikkat çeken Kaya, “Yerli ve yabancı turistler artık otelden dışarı çıkmamayı tercih ediyor. Bu da bölge esnafını olumsuz etkiliyor. Aslında uçuş sayılarında ya da otel doluluklarında büyük bir düşüş yok, ama dış harcamalar azalıyor” şeklinde konuştu.

Bülent Kaya, sosyal medya üzerinden yapılan manipülatif paylaşımların takipçi ve izlenme uğruna insanların tatil planlarını bozduğunu belirterek, hem vatandaşların daha bilinçli hareket etmesi hem de sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı. – MUĞLA

Related Posts

Aselsan, 75 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı

Aselsan, 75 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı

Polonya’da maaşlar arttı, sanayi üretimi düştü

Polonya’da kurumsal sektör çalışanlarının maaşları 2025 yılının Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 8.881,84 PLN seviyesine yükseldi. Bu yükseliş, piyasa beklentisi olan yüzde 8,6 artışı aşarak ekonomide maaşlarda önemli bir …

EkoFilm ile Sürdürülebilir Yapım Dönemi

EkoFilm Platformu, film sektöründe çevresel etkileri azaltmayı ve sürdürülebilirliği teşvik ediyor.

TÜİK’ten “yurt dışı üretici fiyatları” açıklaması: Haziranda arttı

TÜİK, Haziran 2025 dönemine ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; yurt dışı üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,42, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28 …

Savunma ve havacılığın ‘atom karıncaları’ gün yüzüne çıkıyor

Anadolu Ajansının (AA), 22-27 Temmuz’da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerine odaklandığı “IDEF 2025’e doğru” başlıklı dosyanın 22 …

Çankırı’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 71 Bin 885

TÜİK verilerine göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araçların çoğu otomobil ve motosikletten oluşuyor.