Başkan Doğan: “Samsun kuzeyin üretim merkezi olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan: “Samsun, Kuzeyin Üretim Merkezi Olacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yerel seçimlerin ardından çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şehrin kalkınma yolunda yeni bir döneme girdiğini söyledi. Başkan Doğan, “Samsun, kuzeyin üretim merkezi olacak. Tarımdan sanayiye, enerjiden teknolojiye kadar her alanda üretimi artıracak projeleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

SBB Başkanı Halit Doğan, görevdeki 1. yılını değerlendirirken MKE ve Chery yatırımları, istihdam atağı, sosyal projeler, hacizli ilçe belediyelerine yardımlar, OSB’lere gelecek yatırımlar ve belediyenin banka borçlarının kapatılması gibi konularda bilgiler verdi. Başkan Doğan, “Göreve geldikten sonra geçen 1 yıllık süreç, Samsun için bereketli geçti. OSB yatırımlarına ev sahipliği yapmak için Samsun gün bekliyor. Bir taraftan OSB’lerimiz için çalışırken bir taraftan belediyemizin insanların hayatına dokunan sosyal belediyecilik anlamında da önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğan, banka kredilerinin faiz yükünden kurtulmak için alınan önlemleri de açıkladı. “Banka kredileri aylık 350 milyon TL faiz yükü oluşturuyordu. Bu nedenle bir karar aldık ve borçların anaparalarını ödeyerek kapatmaya başladık. Faize gidecek kaynakları Samsunlulara hizmet olarak aktarıyoruz” dedi.

MKE, Chery ve diğer dev yatırımları değerlendiren Başkan Doğan, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi olacağını vurgulayarak, şehrin gelişimine dair önemli projelerin hayata geçeceğini belirtti. Ayrıca, Tekkeköy ve Atakum Belediyelerine destek olunarak hizmetin aksamaması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Doğan, Samsun’un geleceğine güvenle baktıklarını ve önemli yatırımların şehre geleceğini belirterek, şehrin üretim ve istihdam kapasitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Beraber planlama ve iş birliğiyle Samsun’un daha ileriye gideceğini belirten Başkan Doğan, Samsunlulara güvenlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

Trump’ın ticaret savaşları Almanya’yı vurdu: İhracat beklentisi 5 yılın dibinde

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği cezai vergilerin etkisiyle Nisan ayında son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ekonomistler, korumacı politikaların Alman ekonomisinde kalıcı zayıflığa yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Çin-ABD ticaret savaşında yumuşama sinyali: İlk adım atıldı!

Çin, ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yönelik gümrük vergilerinde muafiyet uygulayacağını açıkladı. Bu adım, iki ülke arasındaki ticaret savaşının etkilerini azaltmayı amaçlıyor ve iş dünyası tarafından olumlu karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir